Skip to main content

Enterprise issue7 alaplap - megjelenés: 2024.

 • Enterprise 8 bites Alapítvány

  2023 nyarán bejegyzésre került az Enterprise 8 bites számítógépekért alapítvány. Az ötlet gazdája Vaczkó Károly volt, aki Matusa Istvánnal közösen hozta létre az alapítványt. Mivel az utóbbi években Magyarországon intenzív a klubélet, valamint sok hardver fejlesztés is napvilágot látott Enterprise számítógépre, ezért döntöttünk úgy, hogy szükség lenne egy alapítványra, mely még jobban összefogja ezt a kis közösséget.

     TOVÁBB   

 • Az enterprise128.hu-ról

  Az alapítvány létrehozása előtt elhatároztuk, hogy egy weboldalon jelentetjük meg az Enterprise témákkal foglalkozó oldalakat. Ilyen például az Enterprise Klub, Enterpress Magazin, valamint az Enterprise programok és kiegészítők letöltésével foglalkozó weboldal is. Szerencsére az enterprise128.hu domain éppen szabad volt. Természetesen ennél jóval több lehetőség lesz itt, például többek között Online Piactér, Adok-veszek rovat. Azok a weboldalak, melyek hatalmas adatbázissal rendelkeznek, megmaradtak önállóan. Ezeknek az elérhetőségét a LINKEK menüpont alatt találod.

 • Az ENTERPRISE számítógép története

  A Sinclair ZX Spectrum rendkívül sikeres megjelenését követően a LOCUMALS - egy hong kong-i kereskedelmi vállalat - úgy döntött, eljött az ideje, hogy betörjenek a nagy haszonnal kecsegtető home computer piacra. 1982 szeptemberében a United Commercial Bank a LOCUMALS cég megbízásából felkereste az Intelligent Software Ltd-t, és ajánlatot tett egy új számítógép kifejlesztésére.

     TOVÁBB